თაფლი
(მიმდინარეობს გვერდის რეკონსტრუქცია)
თაფლის სახეობები
აკაციის თაფლი გამჭვირვალე და მსუბუქი გემოთი…

აკაციის თაფლი გამჭვირვალე, ღია ფერის და მსუბუქი გემოს მქონე თაფლია. გამოირჩევა დაბალი კრისტალიზაციის უნარით, მდიდარია ფრუქტოზით და განსაკუთრებით სასარგებლოა ბავშვებისა და გულის პრობლემების მქონე ადამიანებისთვის.
წაბლის თაფლი – ოდნავ მწარე, მდიდარია მინერალებით

წაბლის თაფლი მუქი ფერისაა, ოდნავ მწარე გემოთი. იგი მდიდარია მინერალებით, აძლიერებს სისხლის მიმოქცევას და სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის.
ცაცხვის თაფლი
ცაცხვის თაფლი მკვეთრი სურნელითა და სასიამოვნო გემოთი გამოირჩევა. აქვს ანტიბაქტერიული თვისებები, ეხმარება გაციების, გრიპისა და სასუნთქი გზების დაავადებების დროს.
.jpg)
ფიჭიანი თაფლი – პირდაპირ სკიდან

ფიჭიანი თაფლი უნიკალურია, რადგან ინახება პირდაპირ ბუნებრივ ფიჭაში. შეიცავს თაფლთან ერთად ცვილს, ყვავილის მტვერსა და პროპოლისის მცირე რაოდენობას, რაც მის საკვებ და სამკურნალო ღირებულებას კიდევ უფრო ზრდის.
ხშირად დასმული კითხვები თაფლზე
როგორ ვიცნოთ ნატურალური თაფლი?
ნატურალური თაფლი დროთა განმავლობაში კრისტალდება, ფალსიფიცირებული კი სიროფივით სითხე რჩება. ასევე, ნამდვილი თაფლი არ იშლება წყალში მთლიანად — ქმნის მსუბუქ საფარს. საბოლოო სიზუსტისთვის აუცილებელია ლაბორატორიული შემოწმება.
როგორ შევინახოთ თაფლი?
თაფლი უნდა შეინახოთ მინის ჭურჭელში, მშრალ და გრილ ადგილას (15–20°C). არ არის რეკომენდებული მაცივარში შენახვა. სწორ პირობებში თაფლი წლების განმავლობაში ინარჩუნებს თვისებებს.
რატომ კრისტალდება თაფლი?
კრისტალიზაცია ნატურალური პროცესია და დამოკიდებულია თაფლში შაქრების თანაფარდობაზე. მაგალითად, აკაციის თაფლი უფრო გვიან კრისტალდება, ხოლო წაბლის — უფრო სწრაფად.
რისთვის არის სასარგებლო თაფლი?
თაფლი შეიცავს ვიტამინებს, ფერმენტებსა და ანტიოქსიდანტებს. იგი აძლიერებს იმუნიტეტს, სასარგებლოა სასუნთქი გზების ინფექციების დროს, ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და ენერგიის ბუნებრივი წყაროა.
შეიძლება თუ არა თაფლი ბავშვებისთვის?
1 წლამდე ბავშვებისთვის თაფლი არ არის რეკომენდებული, რადგან არსებობს ბოტულიზმის რისკი. უფროსი ასაკის ბავშვებისთვის კი თაფლი ფასდაუდებელი ბუნებრივი ენერგიის წყაროა.
-
თაფლის გამოწურვა
